NYMODERNISM

Blogg om vetenskap och kultur

Garvarn är avslöjad

En av de mest högljudda, aggressiva och skitkastande debattörerna i den svenska skeptikerrörelsen har i några år varit pseudonymen Garvarn, såväl i föreningen Vetenskap och Folkbildnings nätforum som utanför. Vem som döljer sig bakom namnet har varit en omsorgsfullt dold hemlighet och lett till mycket spekulationer. Nu har jag dock fått klargjort vem det är. Det visar sig vara en ganska smaskig historia, inte minst eftersom lågvattenmärket i fråga är en herre som tillhör den innersta kretsen hos nämnda förening.

Jag återkommer med fler uppgifter, och lämpligtvis med några groteska exempel på debattcitat från Garvarn himself. Nu nöjer jag mig med att citera ett mail jag i morse skickade till Martin Rundkvist, Mattias Öhman (forumets överhuvud, användarnamnet SuperDupe) och de övriga i föreningens styrelse.

 

Jag skrev just detta i Garvarns blogg, men antagligen kommer han att moderera bort det:

— — —

Hallå Garvarn, den slaskigaste av alla debattörer hos Vetenskap och Folkbildning. Jag råkar nu veta vem du är. Du har initialerna H I, bor i djupaste Småland där du praktiserar som företagsläkare, och tillhör den innersta kretsen hos Vetenskap och Folkbildning. Du är dessutom filmvetare och -recensent, [har kommunistisk bakgrund], och tog namnet Garvarn från ett visst fastighetsbolag samt ett uteställe [Garvaren] på orten där du bor.

Det förklarar oerhört mycket av den slapphet och räddhågsenhet som du blivit bemött med, samt att man tillåtit dig breda ut sig så mycket som du gjort med argument som främst varit ren aggressiv retorik och grova övertramp inte minst i form av personangrepp. Därmed sänktes också nivån på forumet i botten.

Betänk också att allt detta gjorts med styrelsens goda minne […] Det är helt enkelt en smärre skandal…

— — —

Vi får se vad jag ska göra med uppgifterna, jag har ingen brådska.

Fortsättning följer i posten Konsten att göra självmål.

Tillägg: Med anledning av länk från VoF:s forum och hit efter ny uppståndelse där, läs gärna andra poster i serien "Nördarnas paradis". Speciellt talande är denna post: En VoF:are går överstyr.

Tillägg 2: Kan för övrigt uppfylla journalistisk etik och påpeka att Garvarn själv naturligtvis förnekar att han skulle vara de jag åsyftar. Han backas upp av Jesper Jerkert, som uttryckligen vet mycket väl vem Garvarn egentligen är. Jag står fast vid det jag skriver, men detta är läget. Notera dock att Jerkert faktiskt medger att han — som ordförande för VoF — håller Garvarn under sitt beskydd. Notera dessutom att HI själv inte dementerar uppgifterna.

Tillägg 3: Suck, Jesper Jerkert som fjantar sig i forumet: Du vet mycket väl att jag inte hävdat att det med fastighetsbolaget och utestället skulle vara det viktigaste belägget. — Nymodernism håller för övrigt på att slå besöksrekord. Inte illa för en blogg som legat i träda. 

/ Rickard Berghorn

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s