NYMODERNISM

Blogg om vetenskap och kultur

Enkla Bloggen går överstyr

OM MODERERING

Jag fick just ett besynnerligt mail från "Enkla Z" på Enkla Bloggen, vars kärnpunkt kan sammanfattas med dessa citat:

Du är själv väldigt flitig med att censurera bort kommentarer på din blogg. […] När du släpper fram alla kommentarer på din blogg, så kommer jag att göra detsamma på min.

Varifrån hon fått att jag skulle moderera bort var och varannan kommentar härifrån, är en gåta. Eller egentligen inte alls; hon som en gång själv var mycket kritisk till debattkulturen i Vetenskap och Folkbildnings forum, blev efterhand personlig kompis med alltför många av dyngspridarna därstädes, och kan numera t.o.m. själv ge sina perifera bidrag till dyngspridningen (vilket anklagelsen här ovan visar). Man råkar ju nämligen vara vänliga mot henne, en av få tjejer i forumet.

När alltså hennes nya kompisar producerar grundlösa påståenden om att jag skulle moderera bort en mängd kommentarer i min blogg, så faller hon pladask för det.

Anledningen till att bloggen slog besöksrekord med förra posten utan att någon lämnade kommentarer, var helt enkelt att VoF:are en masse surfade hit från forumet men inte vågade skriva något här, utan istället krystade fram en imponerande mängd blajor om min rätta identitet och psykologiska hälsa i forumets trygga hägn. Detta som vanligt bistått av välvilliga moderatorer och personer i föreningens styrelse. Bristen på självinsikt är alltså fortfarande rent skrattretande.

Så istället för att ta avstånd från det som sker och har skett på forumet, har Enkla Z blivit "mycket flitig" med att censurera mina kommentarer i sin blogg, så fort jag är det minsta polemisk mot hennes kära VoF-polare. Lysande klartänkt, Zäta.

*  *  *

Naturligtvis är jag inte "väldigt flitig" med att moderera bort kommentarer; Enkla Z eller andra kan inte visa upp någon grund för påståendet, eftersom en sådan grund inte existerar. Det händer förstås att jag liksom alla andra bloggare plockar bort en och annan kommentar, när den bara är ren slask (som Hans P:s surmagade utfall i klimatposten efter att jag sagt ifrån om en rad substanslösa påståenden). Det är alltså fritt fram för kommentarer, bara de har något att säga som är vettigt eller relevant inom bloggens ämnessfär.

/ Rickard Berghorn

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Enkla Bloggen går överstyr

  1. När man läser om vilket förhållande du har till VoF, eller till kunskap generellt, är det kanske inte så konstigt att frågor om din psykiska hälsa väcks. Du behöver inte känna dig så underlägsen som du gör gällande här. Vetenskap är bara en metod och ett förhållningssätt till fakta – inte en livsstil. Nästa gång VoF ploppar upp i ditt huvud, ta en bärs och sätt på en skiva med Jimi Hendrix.

  2. Hejsan ”Fred”! Jag ser att du kom hitsurfande direkt från VoF, vilket alltså förklarar ditt lättsinne angående fakta och kunskap.

    För övrigt vore det bra om du ger en riktig mailadress eller uri nästa gång du kommenterar. Det verkar då mindre som om du skäms för det du skriver och din egen kunskapsmässiga livsstil 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s