NYMODERNISM

Blogg om vetenskap och kultur

Rekord uppnått

Förra posten, som jag naturligtvis ska följa upp med fler Garvarn-inlägg, ledde till en del skoj. Jag förutsåg med mekanisk precision vilket rabalder som skulle följa på Vetenskap och Folkbildnings forum (eftersom man är för fega för att kommentera något här). Fram mot kvällen började det dock stilla sig, varför jag skaffade mig ett nytt användarkonto och lade mer bränsle på elden. Och Jeeeesus vad det tände till emoticon

Jag påpekade helt enkelt svagheten i det enda sakargument som webbmästaren SuperDupe [1] lyckats uppbåda (det kan ibland hittas under de skitretoriska dynghögar han placerar ut här och var): Ty varför skulle ärkekommunisten Hans Isaksson inte kunna låtsas vara ärkekapitalist (nyliberal) när han använder sitt Garvarn-alias, och har skaffat sig så goda skäl att lägga ut ett villospår? Det enda seriösa motargument man har kommit med, är kort sagt bara svagt. [2]

Nu till det uppnådda rekordet: Jag upptäckte just att en av de bästa och mest talande posterna i serien "Nördarnas paradis" faktiskt hamnar som fjärde träff när man googlar på "Vetenskap och folkbildning". Nöjd är han, undertecknad.

— — —

[1] Av någon anledning hymlar SuperDupe inte om att han är en viss Mattias Öhman, för övrigt gammal styrelsemedlem i Vetenskap och Folkbildning.

[2] Exempel på Öhmansk dynghög, dessutom en riktigt nördig sådan, när hans argument föll: "Är ‘kognitiv dissonans’ tillämpligt på det här fallet eller finns det något annat som bättre beskriver situationen? Att tolka allt som händer som stöd för den egna (van)föreställningen, eller möjligen en kraftig bias där man helt enkelt bortser från saker som motsäger (van)föreställningen. Dessutom har det byggts upp en konspiration kring det hela – att VoF har något särskilt intresse att dölja sanningen om Garvarns identitet."

/ Rickard Berghorn

ANDRA BLOGGAR OM: VETENSKAPHJÄRNSLÄPPVETENSKAP OCH FOLKBILDNINGSKEPTIKERGARVARN

Annonser

Single Post Navigation

6 thoughts on “Rekord uppnått

 1. Anders on said:

  När utförde du Googlesökningen?

 2. Administrator on said:

  Men snälla du, googla själv. Tryck till exempel på länken jag ger 😉

 3. Markus on said:

  Testat att logga ut från Google och rensa cookies. Din sida kommer inte med på första sidan för mig. Den kommer som tredje länk på sjätte sidan.
  För övrigt hoppas jag att Garvarn någon gång avslöjar sin identitet. Frågan är om du kommer tro honom då eller fortsätta ihärda.

 4. Cookies vet jag inte vad det har med detta att göra, ej heller hur sådana rensas bort.

  Men f.ö. Markus Hedlund, administratör i VoF:s forum (det är rakryggat och seriöst att vara öppen om, så jag hjälper dig här): Det är ganska märkligt hur många det är som plötsligt påstår sig veta vem Garvarn egentligen är. En viss Jesper Jerkert hävdar å sin sida att han är den ende som vet det…

  Besvara också detta: Hur kan man vara så omåttligt korkade från VoF-styrelsens och forumadministratörernas håll, att man försökt hävda att olikheterna mellan Garvarn och Hans Isaksson skulle vara gigantiska…?

 5. Vi gör ett försök till då denna kommentar inte kommit med tidigare. Lägg till &pws=0 i slutet av sökresultatet så får du se det ”riktiga” resultatet

 6. Okej, det var det. Men vad menar du skulle vara känsligt med detta, eftersom du tydligen påstått inför dina VoF-polare att jag skulle censurerat förra versionen? (Se diskussionen här.) Jag förnekar dig inte ens i min förra kommentar här ovan.

  Antagligen var du bara slarvig med att submitta din text. Håll dig alltså till mer närliggande förklaringar, istället för att sprida skitsnack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s