NYMODERNISM

Blogg om vetenskap och kultur

En ände med förskräckelse

Forumadministratören Calle555 vid föreningen Vetenskap och Folkbildning har gjort ett försök att starta en reklamcirkus i diskussionsforumet hos Flashback. Han tipsade generöst om VoF och dess forum och strödde åtskilliga länkar till höger och vänster när tillfälle gavs.

Därför kan man med hjärtlig skadeglädje ta del av hur en av Calles huvudtrådar avlöpte: Vad tycker du om föreningen Vetenskap och Folkbildning? När diskussionen började tendera åt ett håll som inte var särskilt smickrande för föreningen, hände det som brukar hända när VoF:s hejdukar gaddar ihop sig och i samlad tropp blandar sig in i leken: personpåhoppen och skitsnacket går överstyr, och i slutändan blir det bara pinsamt för dem själva.

När moderatorerna slutligen kommenterar och styr upp tråden, ser alla till vems favör det är — och det är inte svårt att förstå vem som döljer sig bakom användarnamnet Kalleada emoticon Mer än hälften av inläggen raderades, dock inte mina [viktigaste] genmälen på dem.

*  *  *

Läs alltså Flashback-länken och låt er underhållas. Där upprepas bland annat påståendet att forumet som drivs av VoF inte aaaaalls skulle ha något med föreningen att göra — vilket faller på sin egen orimlighet. Tydligen finns det något att skämmas för här.

För övrigt ska tilläggas att Jesper Jerkert har tagit den domstolsdömde DAMP-forskaren Christopher Gillberg i försvar fler gånger än Calle555 gör sken av. [1] Vad som föranlett Jerkert att falla som en fura för den aggressiva och osakliga kampanj som Gillberg-lägret initierade mot kritikerna Eva Kärfve & Co (genom att upprört påstå att det var de som bedrev personförföljelse…), och som ledde till att Gillberg och hans medarbetare blev fällda i Högsta Domstolen, förblir en gåta. Gillberg vägrade helt enkelt gå med på sedvanliga akademiska spelregler och låta sin forskning granskas under sekretess. Istället för att överlämna bakgrundsmaterialet, beordrade han att det skulle brännas — med motiveringen att det var sekretessbelagt… Motsägelsen är som den är, och juridiskt sett var fallet inte svårt att avgöra.

Eller, det är kanske inte alls en gåta? Det sammanhang som Jerkert ingår i har ju redan visat sin smak för den sortens osakliga insinuationer, personangrepp och aggressiva utfall som Gillberg & Co valde att bemöta Eva Kärfve & Co med. Jesper the Jerkert känner sig hemma.

— — —

[1] Bl.a. i samband med Gillbergs försök att få prövning i Europadomstolen, vilket med största sannolikhet inte heller kommer att leda någon vart. Ursprungligen blandade Jerkert sig in i leken genom en huvudlös recension som sysslar med just det han anklagar Kärfve & Co för, d.v.s. förtal; Jerkert sprider inte minst det grundlösa påståendet att Kärfve skulle ledas av scientologerna.

/ Rickard Berghorn

ANDRA BLOGGAR OM: VETENSKAPHJÄRNSLÄPPVETENSKAP OCH FOLKBILDNINGSKEPTIKERGARVARN

Annonser

Single Post Navigation

4 thoughts on “En ände med förskräckelse

 1. Trip_no1 on said:

  [skräp borttaget]

 2. Du gnäller annanstans på nätet att jag vid ett tillfälle raderade en av dina meningslösa kommentarer (det måste ha varit det som lydde ”andalusien… vattenvärde… legend” och inget annat), och skriver att du gör ett ”experiment” i denna posten.

  Men serdu, här publiceras bara meningsfulla inlägg. En kommentar som enbart lyder ”Några av dina inlägg raderades också” är bara barnslig.

  Trip_no1 var den som främst saboterade och modererades bort i Flashback-dskussionen.

 3. Trip_no1 on said:

  Meningsfulla inlägg innebär inlägg av dig själv och sådana du lätt kan bemöta?
  Jag har aldrig skrivit något i stil med vad du nämner. Att beskylla mig för det är väl barnsligt om något. Lustigt att du i alla fall släppte igenom inlägget, men bytte ut det mot [skräp borttaget] annars brukar du ju helt underlåta att visa att kommentarer gjorts.
  På ”Det andra stället” deltog du och jag i ett gemensamt ”sabotage” på kanske 30 inlägg var. Hela den konversationen raderades, inte bara mina inlägg.

  Vad jag förstått förhandsmoderar du bort också kommentarer angående felaktigheter i ditt skryt rörande Googleträffar.

 4. Jag har aldrig skrivit något i stil med vad du nämner. Att beskylla mig för det är väl barnsligt om något.

  Det är det enda jag redigerat bort på sistone, varför det rimligtvis är det du syftar på.

  På “Det andra stället” deltog du och jag i ett gemensamt ”sabotage” på kanske 30 inlägg var. Hela den konversationen raderades, inte bara mina inlägg.

  Nope. Praktiskt taget allt utom mina huvudinlägg raderades, vilket enkelt går att kolla upp i tråden.

  Vad jag förstått förhandsmoderar du bort också kommentarer angående felaktigheter i ditt skryt rörande Googleträffar.

  Jag har inte redigerat bort något där. Var vänlig och gör inte en massa ogrundade påståenden, av den sorten som du och dina VoF-polare har för vana att koka ihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s