NYMODERNISM

Blogg om vetenskap och kultur

Assange och genusmaffian

Här ett klipp från Al-Jazira, som antagligen säger allt om hur pinsam hela affären är för Sverige och svenskarna:

Unbelievably Dumb Swedish Prosecutor Speaks.

Till de som till äventyrs tror att det inte skulle vara ett gäng radikalfeminister som ligger bakom de märkliga och halvkvädna våldtäktsanklagelserna, så kan jag försäkra att det verkligen är så. Deras namn är inte svåra att googla upp; ej heller deras fnoskiga bloggaktiviteter.

Det behövs ingen konspirationsteori om amerikanska intressen som bakomliggande motiv till anklagelserna. Det räcker med den svenska ankdamsmentaliteten, vår unika extremfeminism som sanktionerats från högsta politiska ort, och en skock mycket förvirrade och mycket bittra fotfolk i denna rörelse. Julian Assange är ju en Vit Medelålders Man Med Makt — som dessutom hänger sig åt one night stands med kvinnor. Det anses nämligen vara betydligt värre än något Assange själv avslöjat, eftersom det ju pågår ett regelrätt världskrig mellan könen.

Just det, här är det samtidigt läge att påminna om Evin Rubars legendariska och med Guldspaden prisbelönade byxneddragning av den svenska radikalfeminismen: Könskriget. Titta och njut av den omedvetna humorn; någon klok människa har äntligen publicerat tv-dokumentärerna på YouTube.

Tillägg 2010-11-22: Addar talande länk om radikalfeministernas retorik och attityd: ett sanslöst omdömeslöst uppträdande på Feministiskt Initiativs partikongress 2005, bara månader efter Rubars dokumentär. Och förmodligen det enskilda inslag som betydde mest för FI:s valfiasko. Feministiska debattörer valde att pladdra bort detta med att texten inte skulle handla om alla män, utan om våldtäktsmän; men varje normalintelligent människa förstår enkelt att texten generaliserar från våldtäktsmän till alla män. En mycket stor del av den svenska genusdebatten är och förblir vansinnigt korkad, enkelspårig, onyanserad, dogmatisk, hatisk och distanslös. Länken igen.

/ Rickard Berghorn

Single Post Navigation

6 thoughts on “Assange och genusmaffian

 1. Vad snackar du om? Våldtäcktanklagelser? Läs igen. Sexuellt ofredande handlar det om. Det är en gigantisk skillnad.

  Som jag har förståt det, och jag har ingen direktinformation från någon myndighet – ord står alltså mot ord – drog snubben av sig kådisen halvägs in i sexet. Inte ok, om det är sant.

  Sen skulle jag passa mig för att haka på något som ärkepuckot Per Ström.

  Att något är unket i den här affären behöver man inte fundera över.

  Att skylla på feminister känns väl lite sådär.

  Vad det står på olika bloggar är det väl ingen som tar på blodigt allvar? En blogg, som min, är ju bara mitt eget skitsnack. 8) Det mesta skris i affektion. Det gäller då alla som skriver.

  Jag säger inte att du har fel. Men jag säger då rakt inte att du har rätt. 😉

 2. Administrator on said:

  Fredrik: Som vanligt på sista tiden skriver du bara blaj, politiskt tendentiös sådan. Du petar med en detalj – våldtäkt v.s. sexuellt ofredande – och försöker därmed ta bort fokus från det som verkligen skrivs. Men se, det lurar ingen.

  Tjafs och socialistiskt blaj kan du syssla med på din egen blogg, och du gör det redan; kommentarer här förväntas dock vara sakliga och rationella, inte bara komma med tomma påståenden som endast spelar på politiska fördomar. Per Ström har inget med detta att göra, eftersom jag inte läst vad karln skrivit, och inte heller bryr mig om det.

  ”Att skylla på feminister känns väl lite sådär.”

  Tomtjafs igen. Du vet lika bra som alla andra hur mycket dumheter det finns att kritisera i den svenska feministdebatten. Men i likhet med räddhågsna opportunister och vindflöjlar blundar du helt för det, och låter pladdret flöda och hyckleriet stocka sig istället.

 3. Blir uppriktigt besviken på att du rör dig med termer som genusmaffian- det är en sak att hysa synpunkter på och rikta kritik mot aktörer inom svensk jämställdhetsdebatt, inom och utanför institutioner, men att hänvisa till en genusmaffia, i likhet med antiintellektuella som Pär Ström och Tanja Bergkvist, är i mina ögon (nästan) liktydigt med intellektuellt självmord, vilka f ö söker skjuta hela diskussionen i sank, till förmån av något slags besynnerlig och (naturligtvis) totalt maktblind biologism. Jag har uppskattat din verksamhet som förläggare och distributör av skräcklitteratur och kulturvetenskapligt material, därtill läst bloggen med viss behållning, men min debut som kommentator sker tyvärr i antagonismens tecken.

 4. Administrator on said:

  C: Här, gott folk, är ännu ett perfekt exempel på tramskommentar. Att för den retoriska effektens skull använda ett uttryck som ”genusmaffia” är självklart inget som helst problem, i synnerhet inte gentemot radikalfeminister som själva använder betydligt värre uttryck och påhopp. Att ta detta i försvar – som nu både ”C” och Fredrik gjort – är intellektuell härdsmälta, intellektuellt ohederligt och i synnerhet intellektuellt vulgärt. Samt rent intellektuellt hyckleri, när man å ena sidan klankar ner på småsaker hos den ena, och å andra sidan sväljer skit och praktblajor från den andra. Att det finns oerhört mycket att kritisera från radikalfeministiskt håll är helt uppenbart; och just för att alla egentligen vet detta, kan det bara försvaras med pladder och dumheter.

  Och som sagt, Pär Ström har ingenting med detta att göra, eftersom jag inte läst honom, och uppenbarligen inte heller försvarar någon ”biologism”. Exakt detsamma gäller i relation till Tanja Bergkvist.

  Ja, ni känner er som goda människor när ni försvarar radikalfeminism, eftersom radikalfeminister utmålar sig själva som den goda sidan. Men var vänliga och använd lite bättre analysförmåga framöver, och låt er inte manipuleras fullt lika barnsligt enkelt.

 5. Bbeccarii on said:

  Det är väl åtminstone intressant att kvinnornas försvarare sade om ena kvinnan att hon är inte advokat, så hon förstår inte att hon blivit våldtagen. Ni får googla själva, jag hittar inte igen artikeln vid en snabbgoogling. Det bör vara i dn/svd.
  /B

 6. Administrator on said:

  Det finns mycket intressant i denna historia, och det är fortfarande inte klart om anklagelserna gäller våldtäkt eller sexuellt ofredande. Utredarna verkar själva inte veta riktigt vad de utreder, bara att de vill utreda detta. Får en känsla av att hela cirkusen egentligen handlar om en medveten eller omedveten önskan att uppmärksamma den unika svenska radikalfeminismen (eller ”hjärnsläppsfeminismen”) på internationellt plan.

  Om han tagit av sig kondomen halvvägs in i samlagen, så är det bara en struntsak – utom i radikalfeministers verklighetsuppfattning; kvinnor är generellt inte svagare eller större offer än att de faktiskt kan avbryta samlaget om det händer, eller ställa krav på en ny kondom. Det borde i själva verket vara deras skyldighet att göra. Men i radikalfeminismens värld och retorik är varje samlag mellan man och kvinna något som gränsar till våldtäkt och varje kvinna fysiskt livrädd för män. Så är det naturligtvis inte i verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s