NYMODERNISM

Blogg om vetenskap och kultur

Smärre succé för Nymodernism

Förra posten uppmärksammades nästan omgående av The Climate Scam, en av de mest lästa bloggarna i Sverige och utsedd till Årets Blogg 2010. Det ledde till att Nymodernism slog besöksrekord med bred marginal — nära tusen unika besökare (940 st), och besökarna fortsätter att strömma till idag också. Min bloggning har för tillfället genererat 130 kommentarer bara hos TCS. Tack Maggie! emoticon

Ett tips om detta i form av en ny diskussionstråd i Vetenskap och Folkbildnings forum blev efter någon timme utplånat utan att ens hamna i slasken; och medlemmen som tipsat syns numera inte till. Kan detta månne bero på att UI:s Z är moderator där? Att UI:s Per Edman — datortekniker som ibland eufemistiskt kallar sig "datalog" — sitter i VoFs styrelse gjorde nog också sitt till.

/ Rickard Berghorn

Annonser

Single Post Navigation

8 thoughts on “Smärre succé för Nymodernism

 1. Mållgan on said:

  ”utsedd till Årets Blogg 2010”, utsedd av sportreporter Daniel Enestubbe

 2. Administrator on said:

  Han skriver inte bara i sportfrågor. Och naturligtvis har en sportjournalist inte sämre omdöme än andra, exempelvis AGW-supportrar i allmänhet (inklusive de ymning förekommande amatörerna hos UI).

 3. Kul att Nymodernism får litet uppåtdrag! Jag har inte besökt den alltför ofta (jo, det har hänt – inte ofta, men ibland) men får väl lägga det till ställen att hålla mer koll på. (Rullar litet bakåt i inläggen och ser att där finns mycket intressant!)
  På små landsortstidningar är det vanligt att medarbetare har ”multipla” uppgifter. Att någon är sportreporter kombineras lätt med att också vara blogreporter. Såvida SMP inte utnämnt alternativa årets blog osv är red Enestubbes lista tidningens officiella och inte bara en låggradig ”personlig” lista från en förtappad ”sportreporter”. Det där har de tagit upp på redaktionens morgonmöten: det är Smålandspostens utmärkelse.
  F ö var Rickards genomgång av tvivelaktiga vetenskapliga meriter hos UI en mycket elegant byxneddragning… Man kan liksom inte i ena ögonblicket hävda att man står för den ”bergfasta vetenskapen” och i nästa ha problem med att visa ens examensbevis från lekskolan (OBS! avsiktlig lustifikation!).

  –Ahrvid

 4. Slabadang on said:

  Hej Rickard!
  Skön stajl du har! De e lite jobbigt nu för UI fanatikerna.
  De verbala knockouterna når dem innan de hunnit bli räknade till tio med en sån frekvens att man nästan börjar få lite medlidande med dem.Det kan inte vara lätt att alltid vilja uppnå en sak menalltid nå det motsatta.
  Först låtsas företräda vetenskapen men i verkligheten visade det sig vara amatörismen.De går ut på Newsmill och får smäll med 89% röds millningar.
  De försöker sedan ett nytt trick genom att kidnappa VoF och gömma sig bakom en ny vetenskaplig fasad.Men återigen avslöljas de som lallande amatörer med total nollkoll på sans och relevans. De har nån form av socialt hadikapp som vi borde analyser mer ingående och jag tror det är där vi finner svaren till vad som förenar dem.Mobbade i skolan? Valda sist i jumpan? Får inga brudar? Jag vet interiktigt säkert men där nånstans måste man borra.En alternativ linje är ju astt bara fortsätta skratta åt de små pudlarna som skäller i bakrutan men sticker med svansen mellan benen gnäller när man öppnar bakluckan.De har verkligen tiggt om verbal kölhalning och jag har hittat den längsta kölen i världen för ändamålet.Sicka patetiska lirare!! 🙂

 5. Slabadang: ”De har nån form av socialt hadikapp som vi borde analyser mer ingående och jag tror det är där vi finner svaren till vad som förenar dem.Mobbade i skolan? Valda sist i jumpan? Får inga brudar?”

  Varför låta listan på handikapp bli så kort?
  Sitter i rullstol? Blivit våldtagna? Är blattar/white trash/efterblivna som inte talar ordentlig svenska? Varför inte bara sätta alla mobbade i en särskild mobbingklass där de kan lära sig hur man gråter och ger bästa responsen på mobbing? Och så kan vi sätta sådana som blir sista valda på gympan i bootcamps där den som blir sist får tvätta latrinen. De behöver väl träning ändå. Fick inga brudar? Brudar som är fula och blir våldtagna kan vi väl bunta ihop i samma kategori. De borde väl vara tacksamma. Redan tidigt i skolan ser man ofta vilka som blir mobbade och väljs sist. De borde märkas i örat så man kan fortsätta hacka på dem genom livet.
  Med tanke på att du skriver som du gör får jag väl utgå från att du var en mobbare när du var liten, kanske är det fortfarande. Och nä, jag är ingen VoF:are om du nu trodde det. Jag blev däremot mobbad och vald sist, och brudar fick vänta ett tag eftersom mitt självförtroende var kört i botten p g a det och av andra orsaker. Så du kan väl ge dig på mig på en gång och borra.

 6. Administrator on said:

  Pål: Du missförstår nog. När VoF-medlemmar själva är så förtjusta i mobbning och trakasserier, är det inte särskilt allvarligt att vända på steken och hävda att de nu ”ger igen”. Slabadangs kommentar ska nog också läsas som tillspetsad och ironisk.

  Offer blir lätt förövare, och naturligtvis ska man inte ursäkta VoFarnas beteende bara för att vissa av dem förmodligen själva var mobbade en gång i tiden. Tvärtom har de frånsagt sig själva rätten till offerstatus därigenom.

 7. Jag tror inte jag missförstår någonting. Varför tro att det just rör sig om mobboffer? Varför är det relevant att påstå att de mobbats och inte att säga att de själva varit mobbare och fortsatt med det beteendet. Den som en gång varit förövare blir gärna förövare. Visst, ironi… Det använder vi oss alla av, men ibland blir det väldigt tydligt att ironistämpeln bara klistras på sådant som är allvarligt menat. Man ska säga vad man tycker men inte behöva stå för något. Här är förresten en artikel som visar att just mobbare i högre grad än mobbade blir skyldiga till kriminella handlingar. Det kanske säger något om dem:
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/unga-valdsbrottslingar-har-ofta-varit-mobbare

 8. Administrator on said:

  Pål: Du förstorar upp det, och dessutom ger du dig på fel personer. VoF sysslar med systematisk pennalism ända upp i föreningsstyrelsen; Hesslow har beskrivit förvillarpriset som ett ”mobbningspris” och man kan se styrelsemedlemmar smutskasta personer i deras forum på ett sätt som gör att man baxnar. Att du här hoppar på de som vågar kritisera VoFarna för detta, bara på grund av en småsak, är ett stort misshugg.

  Jag kan också nämna att jag själv redan har varnat för risken att debatten kan slå över i motmobbning. Jag tog upp det både i diskussionstrådar på Newsmill (kommentar #101 här) och privat per mail, innan du ens skrev din kommentar här ovan. Men diskussionen havererade inte, som jag befarat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s