NYMODERNISM

Blogg om vetenskap och kultur

VoF-styrelsen under lupp

[Artikeln raderad. Jag skrev om den och publicerade den istället på Newsmill. Läs den här. Innehållet är dock samma som tidigare. / Rickard Berghorn]

Annonser

Single Post Navigation

7 thoughts on “VoF-styrelsen under lupp

 1. Hej Rickard!

  Du har ju efter ett imponerande detektivarbete (du kollade tom. Newsmill) avslöjat att jag bara är en vanlig enkel filosofie doktor med inriktning mot atmosfärsvetenskap och därmed har nollkoll på det här med klimat. Jag blir lite nyfiken på hur dina egna meriter ser ut. Måste vara storslagna, med tanke på aktiv du själv är i debatten.

  Kärleksfullt,
  Erik

 2. Rickard är snarare aktiv i debatten som *granskare* varvid de *journalistiska* meriterna mer är av intresse, skulle jag säga. Rickard har under många år (vi talar decennier!) drivit bokförlag och utgivit kulturtidskrifter, samt skrivit fackböcker om litteratur, samtliga aktiviteter som kräver en utvecklad förmåga att hitta uppgifter (förutom omfattande eget skrivande).
  Därutöver tycker jag att hans grävande kring styrelserna i UI och VoF tydligt talar för sig själva. Bra gjort!

  –Ahrvid

 3. Ska jag tolka svaret som att Rickard saknar akademiska meriter? Han har varit väldigt aktiv debattör på bla. Newsmill i klimatfrågan. Hur hänger det ihop egentligen?

  Jättekram,
  Erik

  Uppsalainitiativet driver inte heller någon egen forskning utan förmedlar det aktuella kunskapsläget.

 4. Administrator on said:

  Erik Svensson: Du borde ta och läsa den ganska tydliga undertexten i förrförra posten lite bättre, samt mitt förtydligande i kommentar #2. Er devis ”För dig som inte vet bäst själv” är skrattretande. I övrigt är jag idéhistoriker under utbildning, förutom det vännen Ahrvid Engholm påpekar här ovan med viss modifiering: förläggare, novellförfattare, radiopjäser, litteraturvetenskapliga publikationer för bl.a. Bibliotektjänsts förlag m.m. Till skillnad från UI och VoF-ledamöter falskspelar jag inte med vetenskapliga meriter.

  Och jag förmedlar också det aktuella kunskapsläget. Sanningsenligt dessutom.

 5. Låter som ett riktigt ”A-lag” du beskriver, i div VI södra Norrahammar

 6. Göran Larsson on said:

  ”Du har ju efter ett imponerande detektivarbete (du kollade tom. Newsmill) avslöjat att jag bara är en vanlig enkel filosofie doktor med inriktning mot atmosfärsvetenskap och därmed har nollkoll på det här med klimat. Jag blir lite nyfiken på hur dina egna meriter ser ut. Måste vara storslagna, med tanke på aktiv du själv är i debatten.”

  Ett bara alltför typiskt sätt för en voffare att försöka styra bort frågan från den egna personen. Du framstår bara som patetisk, Erik

 7. Pingback: Uppsalainitiativet: Låg kompetens och falskspel med meriter | NYMODERNISM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s