NYMODERNISM

Blogg om vetenskap och kultur

Också Joacim Jonsson tramsar till det

Eftersom denna blogg ändå har litet fler läsare än några skriverier i Vetenskap och Folkbildnings diskussionsforum, så är det lämpligt att här besvara en kommentar som styrelseledamoten Joacim Jonsson (alias Devadatta) gjorde i forumet, angående min förra bloggning "Hanno Essén tramsar ihop en dementi". Dessutom kommer det då inte heller att utvecklas till en VoF-typisk idiotdiskussion, bara för att rumpnissarna medvetet misstolkar allt de vill misstolka.

Jonsson svarade på en kommentar som Hexmaster (styrelseledamoten Peter Olausson) gjort, där han förvrängt hej vilt om något icke-relaterat som han påstod att jag skrivit, bara för att kunna klämma ur sig något hånfullt att försöka karaktärsmörda mig med. Den bloggdiskussion han anspelar på — men förstås undviker att länka till — finns här. Mycket, mycket oseriöst, Peter Olausson — men också ytterligare ett exempel på hur ni VoFare i styrelsen och nedåt föredrar att "diskutera".

Hexmaster skrev: "Som ett tag trodde att devadatta var en truckförare i Dalarna :)"

Visserligen hittar han på saker om mig som saknar koppling till verkligheten, men just detta har jag inte sett. Var har han sagt det?

Verkar för övrigt som Aleph missuppfattat situationen och tror att Essén själv kommenterat på Climate Scam, trots att det uppenbart är någon som klistrat in ett svar via e-post.

Sedan fortsätter också han stilenligt med personangrepp och rent skitsnack, som det alltså inte finns någon anledning att citera här.

Håhåjaja. Hittar på saker om Joacim Jonsson? Det enda jag skrivit om honom är att han saknar högre vetenskapliga eller akademiska meriter. Och tyvärr är det ju tvivelsutan sant. Inte någonstans där han förekommer i skrift nämns några sådana meriter, inte ens i VoFs beskrivning av styrelseledamöterna. Jonsson tillhör med andra ord samma kategori av vetenskapligt icke-meriterade amatörer som Per Edman (datortekniker) och Peter Olausson (författare till en skeptisk bok), d.v.s. den nya yngre generationen av styrelse-VoFare.

Ja, Esséns dementi ser verkligen ut att vara kopierad från ett mail han skrivit — bra att få det påpekat. Men en svag dementi är en svag dementi, och om Hanno Essén själv skrev kommentaren i The Climate Scam, eller bara blev citerad av någon annan som mottagit mailet från honom, är naturligtvis av underordnat intresse. I alla fall om man väljer att diskutera huvudfrågan intelligent.

EDIT 2011-03-05: Citatet och diskussionen jag beskriver här ovan, fanns i tråden "Årets förvillare 2010: Stockholmsinitiativet" i VoF forum, men kommentarerna försvann snabbt därifrån efter att jag skrivit detta här ovan. Och dessutom utan att skäl ens angavs till raderingen, vilket annars är kutym i forumet. Märkligt beteende; och det är inte första gången sådant sker där med diskussioner om min VoF-kritik. Comments, rumpnissar?

/ Rickard Berghorn

Annonser

Single Post Navigation

One thought on “Också Joacim Jonsson tramsar till det

  1. Rupert on said:

    [Meningslöst VoF-trams raderat. Nästa gång ni alls vågar er hit numera, gör det också under era riktiga namn eller era VoF-alias. /Rickard]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s