NYMODERNISM

Blogg om vetenskap och kultur

Ny Newsmill-artikel

Först blev det en bloggning som gästskribent i Annika Dahlqvists Off Topic-blogg: Alla felaktigheter angående förvillarpriset. Dagen efter omarbetade jag den till en Newsmill-artikel: Vetenskap och Folkbildning måste dra tillbaka förvillarutnämningen till "Fettdoktorn". Den har nu i några dagar legat som #2 på listan över mest lästa artiklar.

VoFarna i kommentarsfälten har inte lyckats invända mot några av sakligheterna som kritiseras i de två textversionerna. Istället har några kommentatorer på Newsmill gjort tappra försök styra bort diskussionen från ämnet och sakligheterna ner i  ad hominem-träsket. Det verkar dock ha avstyrts, och skitblajorna är bortmodererade.

Det kan kort nämnas att det för tillfället är något tekniskt fel på Newsmills modereringsfunktion, i alla fall i denna enskilda diskussionstråd. I och med att uppenbara brott mot Newsmills riktlinjer inte raderades, tog jag kontakt med firman i Varberg som sköter modereringen. Det visade sig där att anmälningarna inte nådde dem, och många av inläggen kunde inte ens hämtas manuellt. Detta var "mycket allvarligt" enligt administratören. Newsmills chefredaktör PM Nilsson skrev i mail att felet dock inte kan rättas till förrän på måndag.

/ Rickard Berghorn

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s