NYMODERNISM

Blogg om vetenskap och kultur

Världens bästa grannar

Det har bara gått några månader sedan jag kom tillbaka till Sverige, och redan har jag drabbats av nostalgi. Thailand är långt ifrån ett land utan problem och bekymmer, men folk är öppna och vänskapliga och bryr sig om varandra på ett sätt man sällan ser i Sverige. Om någon granne hade party, var man alltid välkommen utan att ens behöva fråga. Faktiskt kände jag mig mer hemma i Thailand än i Sverige.
 

 

Här står jag med min granne Somchai utanför huset jag hyrde, på min utflyttningsdag. Somchai var en av de få i området som pratade flytande engelska, varför han ofta var något av min personliga tolk.

 

Det fanns ett buddisttempel på gångavstånd från mitt hus, dit jag ofta gick för att insupa lugn och ro. Detta foto på mig och en Budda-staty är dock från ett tempel i centrala Vientiane, huvudstaden i Laos. I denna del av Asien avbildas Budda med stora öron, eftersom han gärna lyssnade på människor, och han framställs inte heller som fet.

[2011-08-03: Bilden borttagen efter önskemål från Uhm]

Jag och min flickvän/sambo Uhm när vi var nyförälskade. Hon var sjuksköterska i Nong-Bua-Lam-Phu nära staden där jag bodde: Udon Thani. För det mesta hade vi mycket roligt, även om det inte fungerade tillräckligt bra att leva tillsammans. Hon blev gravid och vi planerade att gifta oss, men tyvärr fick hon missfall efter tre månader och tvingades göra abort. Giftermålet rann ut i sanden och jag återvände till Sverige. Hon har nu en ny pojkvän, men vi fortsätter ha kontakt över nätet.

/ Rickard Berghorn

Single Post Navigation

One thought on “Världens bästa grannar

  1. Apropå relationer: ”Allt som har en början har ett slut !”

    Min första relation under tonårstiden varade i ca tre år, GifterMålet varade i 30 år – och den 15 april 2011 avslutades en särbo- och samborelation under ca 13 år.

    That is life

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s