NYMODERNISM

Blogg om vetenskap och kultur

Sambo

En ny lägenhet på 90 kvm utanför Sävsjö: Jag sitter för närvarande i ett kalt rum med en svart och långhårig, envist gosande och pockande hund bredvid mig. Soffan jag sitter i är den enda möbeln här förutom ett tomt vitrinskåp och en tv på golvet. Hur kom jag hit?

Det har gått snabbt, och mest omtumlad är jag själv. För någon månad sedan sade jag upp min enrummare och planerade att flytta till Uppsala för att ha nära till universitetet, eftersom det börjat rycka i vandringsnerven igen. Men i samma veva träffade jag en ny kvinna, hon stannade hos mig månaden ut — och nu är vi mitt uppe i flytten till en trerummare i Stockaryd, som vi ska dela med pudelvargen Bella. Istället för att studera i Uppsala blir det nu på distans. Min nya sambo Anne berättar om flytten och gubbskrället på sin nya blogg.

Anne är en oförskämt intelligent, rolig och begåvad ung tjej, som förutom att vara en god författare också spelar musik och har skrivit låtar i en lång rad genrer. Att hon sedan är speedway-fan av stora mått har gjort djupt intryck på min pappa, som annars inte brukar imponeras av blivande svärdöttrar och svärsöner. Han extraknäcker själv som speedwaymekaniker i Vetlanda. Datorsnille är hon förresten också, Anne.

Vidstående bilder på Anne och mig togs i neonljus och skuggor med en skruttig mobilkamera, en utekväll i Sävsjö. Sällsamma saker sker i de småländska skogarna, när fullmånen vilar röd och uppsvullen på augustihimlen.

/ Rickard Berghorn

Annonser

Single Post Navigation

5 thoughts on “Sambo

 1. Annektering on said:

  Om beskrivningen av mig överensstämde med verkligheten vore jag en mycket intressant kvinna. 😛
  Det fanns en tid när den envisa hunden pockade på mig istället. Det verkar som att den sortens glada dagar är förbi. Förbannad vare du, du älskvärde man, för att du stulit hennes uppmärksamhet!

 2. Ett fett grattis från mig! 8) Det lät trevligt.

 3. Jag är så in i helvete lycklig för att ni funnit varandra och hoppas innerligen att lyckan aldrig överger er! 🙂

 4. Grattis, men din LCHF-diet verkar tagit stryk sedan du blev sambo. Det är smörgåsar och öl i vartannat inlägg. Har du övergett denna?

 5. Administrator on said:

  Annektering: Äsch, jag tog hand om hunden en vecka ensam och kunde inte avstå från att ge henne godis bara hon lade huvudet på sned, inte konstigt att hon fortsatte pocka på mig ett tag. Men nu är förhållandena utjämnade igen 🙂

  Fredrik och Fredrik F.G. Granlund: Tack!

  Mange: Du får nog läsa lite bättre. Här i min blogg står inget om varken smörgåsar eller öl, och i Annekterings blogg står det att hon äter smörgåsar. Där nämndes också öl vid ett tillfälle, men bara efter en enskild lördagkväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s