NYMODERNISM

Blogg om vetenskap och kultur

Rumpbilder De Luxe

Japp, nu är det dags att ännu en gång påpeka det förnumstiga ”Ytttrandefrihet hördudu!” och vifta med vet hut-fingret. Denna gång mot kulturellt efterblivna och överkänsliga buddister, som inte begriper att västerlänningar måste ha full frihet att bespotta och bepinka saker efter behag. Dessutom är ju detta inget annat än religionskritik. (Jodå, det kan man alltid hävda bara man vill. Ty allt kan ju påstås när en speciell form av lögnaktighet — tjafsstrategin — praktiseras, och den strategin går på högtryck när detta ämne ”diskuteras”.) Stackars flickor, SvD 7/2 2015:

Två amerikanska systrar har gripits i Kambodja sedan de tagit lättklädda bilder av varandra inuti ett av templen i världsarvet Angkor Wat. Det är andra gången på två veckor som turister gripits utan kläder. Förra veckan slängdes tre franska turister ur landet efter att de fotat varandra nakna i ett annat tempel.

De två systrarna, 20 och 22 år gamla, ska nu förhöras sedan de ”dragit ner byxorna och tagit bilder på sina stjärtar”. Det är oklart vilket straff som de riskerar.

— Kanske vet de inte att Angkor är en helig plats. Men deras olämpliga aktiviteter påverkar platsens helgd, säger Chau Sun Kerya, talesperson för myndigheten som sköter Angkor.

Till yttermera visso kan man säkert påstå att rumpbilderna är en konstnärlig performance, och då finns det ju överhuvudtaget inte längre något att invända. Konstens frihet — Yttrandefriheten i sin prydno — är ju helig, även om det så innebär att antasta småbarn sexuellt. Allt i den fundamentalistiska Yttrandefrihetens namn.

/ Rickard Berghorn

Single Post Navigation

4 thoughts on “Rumpbilder De Luxe

 1. Men finns det verkligen någon som förnekar att detta var sällsynt idiotiskt. Eller för den delen att kambodjanerna är sin fulla rätt att slänga ut dem ur landet eller för den delen bjussa på litet fri kost och logi(inom rimlighetens gränser).

  Det går ju inte att jämföra med när någon publicerar satir i en tidning.

  • Ja herrejösses. Lär dig att läsa och förstå sarkasm samt ironi, så blir ditt liv som nörd mycket enklare.

   Du kan inte heller hävda att det är idiotiskt, eftersom detta är något som skulle kunna göras av Vilks och raden av performancekonstnärer som han älskar att hänvisa till, bara för att demonstrera det de gaggar om i sin autistiska bubbla: konstens frihet, Yttrandefriheten och den absoluta rätten att häda. Den som kallar sig Konstnär har ju rätt att t.o.m. bryta mot lagen. Fråga inte bara Vilks (som redan brutit mot lagen med sin skräpskulptur utan bygglov i ett naturreservat), utan också t.ex. Anna Odell med sitt skådespelade självmordsförsök som orsakade kostsamt polis- och ambulanspådrag i Stockholm för några år sedan. Det var en performance! Och det var Konstens Frihet, det!

 2. I övrigt så är väl rätten att häda absolut.

  • Här känner jag ett skriande behov av att besvara dig med blott ”Idiot!”. Men i anständighetens namn skriver jag bara detta: Läs om, och läs rätt. Case closed.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s